Colvin & Moggridge
uniquely personal landscapes

1 View Lake

2. JCB B&W plan

Factory Landscape Setting

Expertise / Circulation Strategies / Landscape Design / Landscape Works Supervision / Masterplanning

The Challenge

Following a longstanding tradition of environmental improvement whenever modernisation is carried out, JCB asked us to reconstruct the factory approach. The aim was to reimagine the formerly ordinary approach into one that enhanced the setting of the new reception and showroom facilities and provided new car and lorry parks.

The Outcome

The lakeshore beside the factory has been remodelled with flowing landforms and extensive new planting. The long factory front seen across one of several existing lakes is now set in a simple framework of trees and shrubs. The car park design provides separate staff and visitor areas, with attractive planted routes to the factory. Improved circulation allows deliveries to and from the factory to be kept apart from car access.